torsdag den 3. marts 2016

Samantha Young, On Dublin Street serien

On Dublin StreetDown London RoadBefore Jamaica Lane

Forlag Penguin Books 
(Forlag Flamingo books udgiver serien på dansk)

Dette er første gang jeg høre en lydbog fra start til slut, har altid tænkt, at det var lidt som, at springe over hvor gærdet er lavest. Men da jeg så at alle tre lydbøger i denne serien, var på mofibo, tænkte jeg, det skal prøves. De var godt nok på engelsk, med det er vel ikke anderledes end at se en film eller læse en bog på engelsk. Faktisk er det meget bedre, det er 3 forskellige super gode oplæsere, der hver er med til at give historierne et ekstra pift.
De tre bind i serien On Dublin Street foregår i Skotland, og det er jeg vild med. Det er nu ikke fordi, at hverken byen eller landet bliver beskrevet særlig meget, men af en eller anden årsag, giver stemningen og accenten på oplæserne mig, alligevel lyst til at pakke min kuffert og rejse af sted.  
Hver bog er en enkeltstående historie, men de er alligevel fletter ind i hinanden, gennem venskab mellem hovedpersonerne. Jeg kan rigtig godt lide den måde at flette bøger sammen på, det gør at hver bog starter på ny, men bagved ligger det kendte. Jeg har tit svært ved at slippe en bog, når jeg kommer til den sidste side, den bliver ligesom en hel del af mig eller jeg bliver en del af den, og jeg kommer til at holde af og kende de personer bogen handler om. På denne her måde, slipper man dem ikke helt med det samme og står ikke på samme måde med tanken, "hvordan mon det vil gå med dem". 

On Dublin Street:
Amerikanske Jocelyn er efter tabet af sin familie flytter til Skotland, i håbet om at nye rammer kan hjælpe hende med at hele hendes hjerte. Livet går stille og roligt, indtil hun flytter ind i en ny lejlighed, og der støder hun på hendes samboers flotte, stædige storbror Braden Carmichael og pludselig blusser usikkerheden og passionen op i hende igen. For det er ikke nemt at lukke sit hjerte op, når man har oplevet så stort et tab.

Down London Road:
Det eneste Johanna Walker ønsker er at finder en stærk, pålidelig og rig mand, som vil kunne hjælpe hende med at sikre sin alkoholiske mor og lillebror økonomisk, kærlighed kommer i anden række. Men da den nye bartender Cameron MacCabe træder ind på baren hvor Johanna arbejder, har hun svært ved at holde hoved klart og følelserne tager over.

Before Jamaica Lane:
Olivia Holloway er ekstrem genert over for mænd og har derfor meget lidt erfaring i at snakke og flirte med dem. Desperart beder hun sin bedste ven og skørtejæger Nate om at hjælpe hende, men efterhånden som Olivia og Nate kommer tætter og tætter på hinanden, bliver det svært at skille føleser og "undervisning" fra hinanden.

On Dublin Strees serien minder lidt i opbygning om bla. Maya Banks Ild, Glød og Gnist, dog uden det meget erotiske, men med masser af kærlighed.
Jeg har virkelig nydt at læse denne serie, og det bliver ikke sidste gang, der kommer til at ligge en "bog" af Samantha Young på mit natbord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar