tirsdag den 5. januar 2016

Nicola Yoon, ALT eller INTET


Forlag Carlsen

At leve er mere end bare at holde sig i live, den første linje man læser i Nicola Yoon´s ALT eller INTET, siger bare så meget om denne dejlige bog. Hvad er livet hvis man ikke LEVER det og hvad er kærligheden hvis ikke man elsker. 

Den unge pige Madeline har hele sit liv levet isoleret i sit hjem, med en meget alvorlig immun-sygdom SCID, det eneste selskab hun har er hendes mor og hjemmesygeplejeske Carla, da alle påvirkninger fra verden udenfor kan være yderst farligt for hende heldbred. 
Madeline er glad og tilfreds med den beskyttede tilværelse hun leve, omgivet af hendes elskede bøger. En dag ser hun ud af vinduet den nye familie, der er ved at flytte ind i nabohuset, straks falder hendes blik på den sortklædte dreng Olly. Og pludselig ser verden udenfor den beskyttende boble hun lever i, næsten udimodstålig ud. 

ALT eller INTET er en smuk, sød og rørende bog om at leve livet, og om at holde så meget af noget at man ikke kan give slip. Jeg har virkelig nydt at læse denne bog, sproget er dejligt, og jeg er vild med de fine illustrationer tegnet af David Yoon, der er flere steder i bogen, det gør bogen så personlig, og gør Madeline så virkelig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar