søndag den 20. marts 2016

Else Lefmann, Heksen på efterskoleAnmeldt for forlaget mellemgaard

Anmeldelse skrevet af Emilie Birkelund Andersen, 15 år

Det er ikke nemt at være teenager, det største ønske de fleste har, er at finde gode venner og at passe ind. Det er svært nok, når man er vokset op i danmark med danske normer og værdier gennem sin bandom. Men at flytte til et andet land midt i de noget forvirrende teenageår, må være total svært.

Heksen på efterskole af Else Lefmann, handler om Mille på 15 år, der efter at have boet det meste af sin barndom i Afrika, beslutter sig for at tage på efterskole i Danmark. På vej hjem i toget til sig Farmor, møder Mille den søde dreng Mikkel, hvis lillesøster Caroline skal gå på den samme efterskole som Mille. Men det bliver langt fra, et varmt venskab mellem de to piger. Istedet bliver det den punkede pige Belinda og skolens seje dreng Mike, der bliver Milles bedste venner.
For en pige der har boet mange år i Afrika, er det ikke nemt at falde ind i de danske rammer og på grund af Milles til tider lidt underlige opførsel, bliver Mille hurtigt kendt som skolens heks.

Jeg syntes der er en hyggelig bog, der fortæller godt om hvor svært der er at være ung og anderledes. Mit eneste men er at jeg hele tiden venter på at "nu sker det" det er lige som om der mangler noget, et højde punkt/spænding. Men jeg kan godt lide den måde Else Lefmann skriver på, det er en ungdoms roman det passer super fint til den målgruppe den er skrevet til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar